Wednesday, February 11, 2009

tutorial

original
lepas diedit

hello and assalamualaikum everybody=p
this post is khas untuk my faten and also my new studygroup mate azizi anak pakcik shaukani*ehem ehem*
nk edit gambar kan?ok,let's try!
1.sekarang buka gambar yang nak diedit[file-open]
2.then,kita nak adjust gambar supaya gelap and colour cam best sket[image-adjustment-level]
3.isi setiap kotak dengan dari kanan[44,o.77,246]
4.then,kita nak wat lomo effect mcm contoh gambar atas.[image-adjustment-curves]
5. akan keluar satu window kecik,cari kotak tulis channel
6.tekan red.nampak ada graf kan katbawah channel tu.klik dekat garisan and gerakkan.akan ada kotak input and output kan.
7.fill the boxes[input-114,output-159]
8.buat benda yang sama untuk blue and green
green[input-179,output-190]
blue[input-144,output-131]
9.ok,sekarang done with lomo effect.
10.next,[filter-distort-lens correction]
11.dekat vignette[amount- -77,midpoint-+33]
[DONE]
*tolong buat masa mengantuk saja*



1 comments:

lukachikuto said...

nex, giler segamat, siap buat en3 lagi.hoho!
kan faten ckp, kalo nak blaja edit pic kene msk psk, sbb dorg mmg kene blaja! haha!

hnya ena yg approve pkck itu jd ahli stdy group kita, faten x....sbb dia kata nak bom taman kat murni tu....dia jeles kat stdy group kita yg besh! =p

Post a Comment

 
Copyright 2009 ainaa ismail. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan