Friday, November 21, 2008

bila dia mula ber'HATI KECIL'

apa yang akan kita buat kalau kita kecil hati dengan orang?MEMAAFKAN adalah satu benda yang pasti.tapi,mampukah kita melupakan apa yang telah dilakukan?untuk melupakan akan mengambil masa juga,bukan 1 atau 2 saat je dah hilang kan.

different persons may act different ways.and one of my collegue,she will try to avoid from meeting that person,or kalau jumpa mungkin bila bercakap tak seramah sebelumnya.but bila dia act mcm tu sebenarnya bukan la dia marah/berdendam/sekutu dengannya,tapi sebenarnya dia sedang lakukan SUPPRESSION defense mechanism.dia nak lupakan je masalah tu.so janganla kecil hati kalau dia tak cakap.kalau asyik ganggu dia time tu,sure dia asyik ingat and the anger might comeback.kan lagi susah=p.things will become better when everrything is back to normal.when?when that person kembali peramah semula=p
p/s:entah betul entah tak=p

2 comments:

`Aainaa Nur Raihana Abdullah said...

yerp.. absolutely right.. it's hard to forget what had been done to us... every one perceives even one same thing differently...

.............. said...

tautakpe=p

Post a Comment

 
Copyright 2009 ainaa ismail. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan